Cruella

Regles del fòrum
Recorda que no es permet enllaçar a contingut il·legal.

Considera fer ús de l'etiqueta spoiler en comentar coses recents.
Respon
Avatar de l’usuari
Nafi
Moderadora
Moderadora
Akuma no Ko
Entrades: 790
Membre des de: 30 juny 2015, 21:27
0
1
Pronom: Femení
Gràcies donades: 179 cops
Gràcies rebudes: 357 cops

Imatge

Cruella


Aquesta setmana passada s'ha estrenat als cinemes i ala plataforma Disney + (amb cost adicional) la película sobre l'adoradisima Cruella, la dolenta de 101 Dàlmates. Com a ultra fan de Disney evidentment el dissabte em vaig desplaçar a la metròpoli de Barcelona per poder gaudir d'aquest últim treball de Disney i en vaig sortir entusiasmada. Us deixo el tràiler de la película per a qui no l'hagi vist:



Opinió personal


La trama és senzilla, Disney no ens ha fet mai reflexionar sobre el sentit de la nostra existència, però tot i ser senzilla han aconseguit exprimir-la de manera que et tenen enganxades les dos hores que dura la película sense afluixar mai el ritme.

Segurament el gran èxit és degut sobretot a la increïble interpretació de la Emma Stone com a Cruella i la Emma Thompson que interpreta a la Malvada Baronessa. Les dos son grans actrius i cap de les dos eclipsa l'altre. Dins del duel entre dissenyadores de la Cruela i la Baronesa també es pot veure el duel entre aquestes dos grans actrius.

Disney també ha tirat la casa per la finestra amb la banda sonora, la película està ambientada als anys 70 i han omplert la peli d'èxits de la època. Pot ser es troba una mica a faltar una banda sonora original de Disney entre tant èxit conegut però amb el ritme de l'història ni te n'adones.

També fan un gran paper els personatges secundaris, tant humans com gossos, i els guiños a la película de 1961 a mi em van arribar molt al kokoro. Sóc una sentimental.

Aquí comencen els spoilers

Lo que més m'ha agradat de l'història és que bàsicament t'expliquen com la Cruella és dolenta perquè sí. Hi ha una lluita interna entre la seva part "bona" i la seva part "dolenta" i evidentment guanya la segona. Però en cap moment dona a entendre que sigui dolenta perquè li maten a la mare, o per culpa de la Baronessa. Ella mateixa en un dels monòlegs (l'últim si no m'equivoco) amb la seva difunta mare admet que és dolenta, que ja no pot lluitar contra la seva naturalesa, ha intentat durant molts anys controlar i dominar a la Cruella fingint ser l'Estella però finalment s'ha rendit als seus instints i neix la meravellosa Cruella.

He vist molts comentaris a twitter de gent plorant perquè "odia als dàlmates/gossos perquè van matar la seva mare". En cap moment hi ha cap indici de res d'això, al contrari els acaba adoptant i ella mateixa té dos gossos la gent té una capacitat d'analisi nul·la.

Lo millor també és que no hi ha enlloc cap intent de romanç o traumita amb algun noi/novio, tota la película és una lluita entre dos dissenyadores extraordinaries i no forcen cap tipus de romanç com sol agradar-li fer a Disney habitualment.
Imatge
Avatar de l’usuari
Ai_Serenity
Porco Rosso
Porco Rosso
Hola ♥︎
Entrades: 253
Membre des de: 08 juny 2021, 11:27
0
1
Pronom: Femení
Gràcies donades: 174 cops
Gràcies rebudes: 216 cops

Estic desitjant veure-la, però encara no he trobat el moment. Me n'han fet molts d'espòilers i m'entren més ganes de veure-la! Argh! Vaig tard, però no s'escaparà. :whip:

Sí que és cert que la meva part animalista no vol en cap moment empatitzar ni m'importa la seva justificació pel que fa, perquè no em faria sentir millor. Tot i això, l'aire Tim Burton em crida l'atenció i espero que em sorprengui per alguna raó que ara mateix desconec :uki:
Em trobareu a...
Aida x Música d'Anime en Català
https://www.youtube.com/channel/UC6qGEn ... QeJjchd14g
I aquí:
https://www.youtube.com/c/SoyAidaDeturck

Ara mateix veient:
➛Anime: Shadows House, Fumetsu, SpyxFamily, Boku No Hero
Josep Navarro Bes
0
1

Molt bona peli, sí, sí. Jo la classificaria en un bildungsroman, un romanç (no romàntic, sinó d'aventures) que descriu el desenvolupament psicològic d'un personatge al llarg d'una intrigant i apassionant successió d'esdeveniments.

Com bé heu dit, és una peli que no cansa gens, et té intrigat fins al final, ja que el personatge principal canvia sovint la seua manera de mostrar-se al món fins que adopta la seua manera de ser definitiva lluny del transtorn de personalitat múltiple que tenia.

La peli no té gens a veure en els 101 dàlmates, però es nota com volen fer veure que la Cruella de llavors no és igual que la d'ara. De fet, xoca bastant que sigui poc dolenta en els gossos sabent com els tracta a la primera peli Disney original. És l'únic que no m'acaba de quadrar (potser va passar alguna cosa entremig?). Recomanable per a tots els públics.
Respon