Coronavirus

Avatar de l’usuari
Minatoni
Administrador
Administrador
Tadaima!
Entrades: 2571
Membre des de: 17 juny 2015, 12:01
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 2210 cops
Gràcies rebudes: 991 cops

Obr aquest fil per xerrar-ne un poc. Per què no?

Estic cansat de sentir-ne xerrar a la ràdio 24/7, de que me'n xerrin per totes les xarxes socials i per missatge i que a la feina estiguin tota l'estona que si deixarem de fer-ne o no i blablabla...

No creieu que és inevitable que tothom se contagiï?

Tanmateix, la gent no està disposada a deixar de fer el que vol fer per contenir la malaltia. Jo mateix tenc un vol a Roma el mes que ve i m'agradaria anar-hi, tant si hi ha coronavirus com si no. Segur que no deixareu d'anar de festa aquest divendres per molt virus que hi hagi.

N'Ortega-Smith dels collons ja es va preocupar de passejar-se per Milà i per mitja Espanya saludant a tot Cristo.

Crec que en part és perquè no és pitjor que un grip. Si fos com l'èbola, que fa més por, la gent sí que aniria més amb compte.

La putada és que sí, que hi ha una part de la població que s'hi juga la vida. Però... sincerament, creieu que podem evitar que s'infecti tothom?

I una vegada tot el món estigui contagiat, què? Té gaire sentit paralitzar països?

No sé.
Imatge
Text amagat.
Imatge
Avatar de l’usuari
Ereza
Calcifer
Calcifer
この世に悪があるとすれば、それは人の心だ
Entrades: 844
Membre des de: 06 juny 2016, 21:59
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 638 cops
Gràcies rebudes: 543 cops

Evidentment, tot això és opinió personal i no tinc prou coneixements per a parlar d'això, però bé...

Jo penso que si el període d'incubació és de força dies, la meitat de la població ja deu estar afectada. I avui dia, no té cap mena de sentit vetar països, per més que tanquis vols, la gent pot arribar per altres vies. I igualment, de què serveix ara tancar vols amb Itàlia? Si nosaltres som igual de perillosos que ells, ara xD A banda que d'acord, pots tancar fronteres, però la gent que ja ha fet entrar la malaltia però que l'està incubant, què?

D'altra banda, el risc de mortalitat és sobretot per a la gent gran o persones que ja estan dèbils... Més o menys com la grip. Efectivament no és comparable amb l'ebola, que tenia un índex de mortalitat molt elevat.

No dic que no calgui fer res, està bé prendre certes mesures de prevenció, però tampoc no cal confinar-se a casa i preparar-se per a buidar els supermercats i omplir el búnquer de l'apocalipsi. Tot i que confinar-nos ja ens està bé, als otakus xD Es tracta de fer el que diu aquest gràfic:

Imatge

Dit això, ara van apareixent tots els carronyaires, com per exemple, Foment del Treball, que ja ha dit que cal fer més barat l'acomiadament per culpa del coronavirus.

Per cert, vaig veure aquest gràfic i em va sobtar que la tendència de Japó sigui tan diferent. Hi ha qui deia que era perquè la gent està acostumada a tenir poc contacte i a fer servir màscares, però altres deien que era perquè no es posava tanta atenció en la gent fins que els símptomes no eren més severs. Què en penseu?

Imatge
«Si hi ha maldat en aquest món, és sens dubte al cor de la humanitat.»
Avatar de l’usuari
Minatoni
Administrador
Administrador
Tadaima!
Entrades: 2571
Membre des de: 17 juny 2015, 12:01
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 2210 cops
Gràcies rebudes: 991 cops

Sí, ho deien per la ràdio, que el que importava ara era no col·lapsar el sistema sanitari.

Àlies: no evitarem que ens contagiem, però fem-ho més a poc a poc, així no la liam parda.

Quant al Japó... curiós... Sí, no es toquen tant i fan servir màscares i tot el que vulguis... Però a la majoria del món no-mediterrani tampoc ho fan. A Alemanya, la gent no s'està tocant tampoc i mira'ls.
El que sí que fan els japonesos és això de marginar els malalts i amagar-los de la societat... no m'estranyaria que fessin alguna mangarrufa d'aquestes...
Imatge
Text amagat.
Imatge
Avatar de l’usuari
Giggles
Porco Rosso
Porco Rosso
Tadaima!
Entrades: 344
Membre des de: 26 nov. 2017, 00:52
0
1
Gràcies donades: 299 cops
Gràcies rebudes: 277 cops

Hola!
A mi em sembla sensat suspendre activitats lúdiques innecessàries durant uns dies. No és la fi del mon. Tampoc cal anar corrents a comprar llet com bojos. Però si es pot evitar viatjar per què, no? Noslatres tenim un viatge al juny a budapest per la feina de la meva parella i voliem anat tots i em sembla que potser no podrem anar i perdrem els diners i tot i no és que m'agradi. Penso que és pel bé comú i també pel meu i de la meva familia. Hem d'intentar guanyar temps mentres s'estudia aquest nou virus per saber com es comporta i com aturar-lo. Potser als que estem forts de salut no esn farà res però hi han persones que s'hi jugen la vida si l'agafen. Quan més s'escampi pitjor, no? Jo per exemple tinc asma i fa dos anys vaig estar bastant malament només per un refredat vaig acabar uns dies a l'hospital. I això que estic ben forta i sana.
Avatar de l’usuari
Grimmy
Calcifer
Calcifer
Judo ❀ Master
Entrades: 608
Membre des de: 20 ago. 2018, 20:23
0
1
Gràcies donades: 184 cops
Gràcies rebudes: 251 cops

Doncs a mi em fot la desinformació que hi ha. Tant de parlar-ne i les dades que ens poden ser útils ni les veiem. Si és que la societat es mereix totes les desgracies que passen.

En el meu cas m'afecta en la mesura que convisc amb els meus avis, que són molt grans, i tot i que no podrien estar millor de salut, cada any s'han de vacunar de la grip perquè cataloguen com a grup de risc, com jo de fet per una mica "asmàtic" tot i que no em fa patir per mi perquè crec que tinc una bona salut.

Així que sí que he hagut de canviar algun pla que per desgràcia tenia, i ja dic que no tant per mi sinó pels meus avis, que no vull ser jo el que la lii. De fet les classes de judo també s'han cancel·lat, i em sembla molt bé que es vulgui contenir el virus, però de res serveix aplicar mesures a mitges tintes.

O ho fas bé i atures i aïlles tot i tothom o l'únic que fa es endarrerir el contagi. Perquè si igualment haig d'acabar contagiant-me i contagiant als meus avist, perquè haig de deixar de fer coses que voldria fer? No té cap sentit.
Avatar de l’usuari
cosarara
Moderador
Moderador
...
Entrades: 485
Membre des de: 02 gen. 2018, 00:40
0
1
Gràcies donades: 194 cops
Gràcies rebudes: 235 cops

Després faré un comentari més llarg, però de moment vull respondre a aquesta pregunta:
Grimmy ha escrit: 11 març 2020, 19:36 Perquè si igualment haig d'acabar contagiant-me i contagiant als meus avist, perquè haig de deixar de fer coses que voldria fer? No té cap sentit.
Quan els teus avis agafin el virus, oi que voldràs que puguin tenir la millor assistència mèdica possible? Doncs si els teus avis l'agafen alhora que la resta d'avis de catalunya... no hi ha recursos. Per això s'intenta enderrerir i enlentir el propagament de la malaltia.
Avatar de l’usuari
Patx
Porco Rosso
Porco Rosso
Entrades: 143
Membre des de: 19 ago. 2015, 14:23
0
1
Pronom: Femení
Gràcies donades: 15 cops
Gràcies rebudes: 50 cops

Preparar-se per l'apocalispsi zombie no és la solució perquè en 10 dies el menjar se'ls haurà fet malbé si han comprat fruita o verdura en excés.

Com dieu les mesures són per evitar que s'escampi més, jo crec que es pot evitar el contagi a la meitat de la població, la grip és més greu d'entrada si però es coneix i es tracta, la grip la pots passar a 4 persones, el coronavirus a unes 10, la preocupació com diu el Grimmy està en la gent gran, les persones amb problemes respiratoris i com sempre embarassades i nens, les mesures d'higiene de moment són el tractament preventiu més eficaç perquè no hi ha vacuna ni medicació.

Ja ho ha dit en Cosa si es col·lapsen les urgències l'hem cagat, perquè la setmana passada sense la febre del coronavirus els hospitals ja estan al 90-110% del que poden assumir i ara hauran de fer front a molta més gent (amb falta de recursos i de personal). O el gràfic que ha posat l'Ereza, si al final hi han d'haver el mateix número de casos, per què fer les mesures de pevenció? doncs perquè el sistema sanitari pot assumir 15 casos en una setmana paulatinament però 15 casos en un dia et col·lapsa urgències.

Les coses s'estan suspenent amb motius d'evitar que s'escampi i frenar la situació perquè no passi com a Itàlia que al moment en què van aillar al nord com a rucs van fugir cap al sud i ale tot el país aillat.
Les màscares són efectives si hi ha una bona higiene de mans previa i posterior, és més protegeix més de l'histeria de la persona que del virus perquè les que porta la gent del carrer normal deixen passar el virus lliurement per tema de mida...

No és com l'èbola està clar, però l'èbola el coneixes i aquest coronavirus no, s'estan fent les mesures i protocols en base al què es coneix dels altres coronavirus, sense oblidar que el coronavirrus és una de les causes més freqüents de refredats en nens de normal i ara quasi no hi ha nens afectats.

Bé, al final cadascú és prou gran per fer-se responsable dels altres, però a vegades la salut pública està per sobre la individual i si durant un temps t'has de rentar més les mans i no anar a cert lloc, jo estic molt disposada a fer-ho.

Soc una mica crítica amb la situació i amb la falta d'informació de la gent (o mal-informació) perquè em rebenta que pel coronavirus hagi de caure el cel però estan en època de grip més de la meitat de la població de risc que tornen a ser les persones grans i similars no estiguin vacunades.
Imatge
Avatar de l’usuari
cosarara
Moderador
Moderador
...
Entrades: 485
Membre des de: 02 gen. 2018, 00:40
0
1
Gràcies donades: 194 cops
Gràcies rebudes: 235 cops

I aquí ve el meu comentari llarg, que demà passat estarà desfasat.
Avui, si no comptem que ja passen les 12 de la nit, és dimecres 11. A Espanya hi ha 2,277 infectats, 55 dels quals morts, xifres de les quals traiem el 2.41% de mortalitat que corre per les xarxes.
Primer de tot m'agradaria comentar el tema dels percentatges: 2.41% sona petit. Si us dic que és una de cada 41 persones, segueix semblant poc? Per això a la resta del post diré els percentatges de la segona manera, perquè s'entén millor.

Bé, dèiem que tants infectats i tants morts. Llavors el segon que volem entendre és, i per quin camí anem? Anem pel camí de Corea del Sud, on ja han aturat el creixement exponencial de casos (avui diu que en tenen 7,755) i tenen una mortalitat molt més baixa (només n'han mort 60, mira que ja quasi els atrapem amb menys de la meitat d'infectats)? O anem pel camí dels nostres veïns del costat del mar, els Italians, que tenen el sistema sanitari col·lapsat, 12,462 casos i 827 morts (196 només avui)?

I amb aquesta idea de la comparativa al cap, mirant-me les dades se m'ha acudit de mirar, escolta Itàlia quan tenien 2000 i pico infectats com els que tenim nosaltres, quina mortalitat tenien?
Doncs mira, el dia 2 tenien 52 morts amb 2,036 casos, i el dia 3 tenien 79 morts amb 2,502 casos. S'assemblen força els números. I per això em sembla que la setmana que ve estarem com Itàlia avui, i tant de bo m'equivoqui.

Però eh, que mirar números per aquí i per allà és molt maco però al final el que importa és veure què fa diferent cada país per tractar el problema, no?
A Corea del Sud van tenir problemes l'any 2015 amb el MERS, un altre coronavirus que va aparèixer l'any 2012, un virus que per sort no era tan contagiós. El problema principal que van tenir, és que no tenien maneres efectives de fer proves per saber si una persona estava infectada. És per això que van aprendre de l'error, i aquesta vegada el que han fet és proves, proves i més proves. Porten més de 200,000 proves fetes a gent per saber si porten el virus, i no estem parlant de posar-li el termòmetre a la gent per veure si ja té símptomes. No, estem parlant de que paren a la gent al cotxe, els fan un seguit d'anàlisis, els prenen les dades, i al cap d'uns dies quan surten els resultats saben si aquella persona vertaderament té el virus.
A Espanya s'han testejat 17,400 persones en total. Corea del Sud en testeja uns 10,000 cada dia. En aquest sentit, no anem malament del tot però ens porten molt avantatge.
A Corea del Sud ara mateix estan de vacances de primavera, hivern, digues-n'hi com vulguis. El Spring Break que surt als animes, vaja. És a dir, que la gent no va a la uni. Jo avui he anat a la uni. Demà vaig a la uni. Sabeu quina manera guapa guapa hi ha de contagiar un virus a molta gent? Els ferros a les 8 del matí, i la classe de 100 persones tots apretadets de just després.

Demà hi havia planejada una festa a l'autònoma, però avui finalment s'ha cancel·lat. Suposo que des que hi ha la regla dels esdeveniments de 1000 persones, no tenien més remei. Però collons, en això dels esdeveniments de 1,000 persones no hi podíem pensar una setmana abans? No, ens hem hagut d'esperar al 10 de març a Madrid, i a l'11 per Catalunya. Clar, és que fins al 9 no teníem ni 1000 infectats en tot el país, no ens en podíem adonar. Em sembla vergonyosa la lentitud amb què s'estan aplicant les mesures de prevenció per part tant del govern de l'estat com de la generalitat. Potser ara que s'ha liat a Igualada decideixen tancar les universitats. Potser no, potser esperem a la setmana que ve, no fos cas que els alumnes no agafessin bé el virus i se salvés algun avi de més.

M'ha agradat un titular provocador que he llegit aquest matí que deia: "ei, ets jove i no et preocupa l'epidèmia? Bé per tu, ara deixa de matar gent!" Evidentment és hiperbòlic, però s'ha de tenir empatia. Sí, potser agafaràs el virus, i segurament no et faci res. Però no vol dir que no hagis de pensar en els qui vertaderament el poden patir i intentar fer el possible per evitar-ho. Penseu en la gent gran, en les embarassades, en els qui han tingut menys sort amb la genètica, etc. Si li contagieu el virus a una d'aquestes persones perquè no us dóna la gana prendre-us les coses seriosament, estareu nets de culpa? Renteu-vos les mans i deixeu de sortir de casa si ho podeu evitar, collons. I fins aquí el sermó (d'aquí res em faran capellà).
Avatar de l’usuari
Minatoni
Administrador
Administrador
Tadaima!
Entrades: 2571
Membre des de: 17 juny 2015, 12:01
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 2210 cops
Gràcies rebudes: 991 cops

Resumint:

Sent optimistes pooootser evitarem que els nostres padrins no s'infectin.

Estam entrant a l'escenari de que tanmateix ens infectarem la majoria.
Però millor si ho feim a poc a poc, de manera que els hospitals no es saturin i així ens podran atendre millor.

Ara bé, per frenar el contagi s'havien de prendre mesures des del primer moment. Com s'ha anat dient, de res serveix, per exemple, prohibir els vols a Itàlia. A dia d'avui, segurament la majoria de nosaltres ja tengui el virus (jo tenc un poc de moc, vosaltres? xD)

Creieu que tot això passarà abans de l'estiu? O s'allargarà més? O ha arribat per quedar-s'hi?

Encara no ho sabem, no? Si la gent desenvolupa anticossos (i per tant et tornes immune i es podria crear una vacuna) o si el virus muta com la grip, així que ho pillaríem cada any...
Imatge
Text amagat.
Imatge
Avatar de l’usuari
Giggles
Porco Rosso
Porco Rosso
Tadaima!
Entrades: 344
Membre des de: 26 nov. 2017, 00:52
0
1
Gràcies donades: 299 cops
Gràcies rebudes: 277 cops

Bon dia,

Finalment sembla que per dilluns les escoles romandran tancades. Jo crec que anem tard. Estic d'acord amb el que heu dit. Jo no estic a Barcelona però si de veritat és com diu en @cosarara ho estem fent molt malament.
Nosaltres aquest matí ja hem decidit que el nen no va al cole. I estem aqui a casa força avorrits. Jo he cancel.lat algunes cites que tenia. Encara sort que puc quedar-me a casa la veritat...
Per cert noslatres encara no hem anat al súper a fer compra grossa rotllo apolalipsi com surt per la tele. Fins ara feiem vida bastant normal.
Respon