Compres otakus al Japó

Respon
Avatar de l’usuari
Ereza
Calcifer
Calcifer
この世に悪があるとすれば、それは人の心だ
Entrades: 844
Membre des de: 06 juny 2016, 21:59
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 638 cops
Gràcies rebudes: 543 cops

Imatge


Aquí hi ha força gent que vol anar al Japó o que ja hi ha anat i, evidentment, una de les coses que es fa en un viatge així és fer compres otakus! Així que què millor que recopilar els llocs on es poden fer bones compres en un fil? Som-hi, doncs!

Akihabara


Imatge

Akihabara podríem dir que ha estat tradicionalment la "Meca" dels otakus. Originalment era un barri que es va especialitzar en electrònica, però posteriorment ha anat migrant a les aficions dels otakus (anime, manga, videojocs, idols, figures, doujinshis, etc.). Que no us sorprengui gens trobar-hi botigues tradicionals de components electrònics (que diria que "malviuen" entre tants otakus i guiris). Actualment diria que s'ha convertit força en una "trampa per a guiris", els preus han pujat i tot i que és una visita obligada i sempre hi trobaràs les darreres novetats, ja no és tan fàcil trobar-hi allò que cerquis. Hi ha força botigues amb unes capses quadrades transparents, les anomenades "rental boxes", que són capses que la gent lloga per a vendre-hi les seves coses de segona mà. Normalment cal anotar el número de les coses que vols en una llista, i demanar-ho als treballadors. Altres botigues, en canvi, són més normals, hi ha de tot.

He cercat mapes on es veiessin la majoria de botigues importants, però no n'he trobat cap que m'acabés de convèncer. Potser aquest us pot servir.

Per a arribar-hi, podeu fer servir la línia circular Yamanote baixant a la parada d'Akihabara (sortida "Electric Town") o la línia Sobu/Chuo baixant a la parada d'Ochanomizu. Amb metro, també a Akihabara o Suehirocho.

A continuació us deixo un recull d'unes quantes botigues destacables, però aquestes només són les més grans i conegudes. Penseu que n'hi ha moltíssimes més, i que us caldrà mínim un dia si voleu passar per totes. Al contrari que aquí, en què els locals comercials són només a la planta baixa o com a molt a la primera, al Japó (i a Akihabara, més) és força típic que hi hagi botigues a totes les plantes d'un edifici. Així que exploreu i aneu a les plantes de més amunt!

Animate
Figures i tota mena de merchandising d'anime i videojocs.

Bic Camera
Gran cadena d'electrodomèstics i electrònica, si us voleu comprar un ordinador, càmera o qualsevol accessori, segurament és un bon lloc on mirar-ho.

Don Quijote
És una cadena força abundant al Japó. Imagineu-vos un basar xinès però en gran: més o menys és això. Sempre hi trobaràs alguna cosa graciosa, pot ser un bon lloc d'on endur-te souvenirs per a família o amics.

Gamers
Molt de manga, música i alguna cosa d'anime, videojocs i figures, però poc.

Kotobukiya
Botiga oficial de l'empresa de figures. No sols hi ha figures, però, també altre marxandatge. Si cerqueu alguna figura de la marca, segurament hi serà.

Maid cafés
Segur que no cal que us expliqui què és un "maid café". Si us ve de gust provar com funcionen (prepareu la cartera), a Akihabara n'hi ha força. Jo només he estat al "Maidreamin" i puc dir que us parlaran en anglès i tot (cosa no gaire habitual).

Mandarake
Edifici de 8 pisos de la cadena Mandarake: molt de manga, doujinshis, etc. Cada planta té una temàtica concreta, també n'hi ha una d'anime i videojocs i una altra de figures (pareu atenció a la secció d'ofertes).

Radio Kaikan
Rental boxes, figures i moltes cartes.

Sofmap
Una altra cadena força habitual al Japó, en aquest cas especialitzada en entreteniment: plantes de manga, anime, videojocs, etc.

Super Potato
Botiga de videojocs retro. Si voleu comprar jocs de consoles antigues (NES, Super Nintendo, Master System, Game Boy, PlayStation, etc.) aquí els trobareu i en molt bon estat (com la majoria de coses de segona mà al Japó). El problema és que en els darrers anys s'ha fet força popular i els preus han augmentat força. Però com a mínim per tafanejar-hi val la pena.

Taito Station
Típic lloc amb màquines d'aquestes en què has de "pescar" peluixos o tota mena de productes. No és l'únic que hi ha a Akihabara, però sí que és el més popular. Compte amb l'addicció.

Traders
Molt d'anime, videojocs, figures i música de segona mà. La segona mà sol estar molt ben cuidada i de vegades podria colar per nou i tot. Útil per a comprar anime més barat (però no us feu il·lusions, les versions en Bluray continuen costant un ull de la cara).

En definitiva, però, mireu de passar per totes les botigues, especialment les més petites! Potser hi trobareu coses interessants!

Nakano Broadway


Imatge

Nakano Broadway és un centre comercial no centrat en "cultura otaku", però que en els darrers anys ha anat veient l'expansió i tematització en aquest sentit. És més aviat un lloc centrat en material de segona mà, de manera que si cerqueu les darreres novetats, probablement no les trobareu aquí. En canvi, si cerqueu alguna cosa d'una sèrie més antiga, és possible que aquí ho pugueu trobar. Les botigues otakus són a les plantes superiors. A banda d'això, a la planta baixa (el que es veu a la foto) hi ha altres botigues de moda o algun restaurant (i un quiosc en què venen les galetes d'en Shin-chan, compra obligada!).

Per a arribar-hi, baixeu a Nakano de la línia Chuo de JR (la mateixa que passa per Ochanomizu, si voleu empalmar cap a Akihabara) i camineu una mica i llestos.

És important destacar que la majoria de botigues no obren fins a les 11 o les 12, de manera que no hi aneu més d'hora o no hi podreu veure res.

No detallaré les botigues que hi ha, ja que en general són botiguetes petites i força comprimides, algunes dedicades més aviat al col·leccionisme (també n'hi ha de monedes i segells, si us interessa). El més destacable, però, és el Mandarake, que està dividit en 5 o 6 botiguetes en diferents pisos, cadascuna amb una temàtica concreta (manga, figures, música, etc.).

Altres llocs


A banda dels llocs típics, evidentment hi ha moltes més botigues pertot arreu (especialment de grans cadenes com Sofmap i Mandarake), i en altres ciutats hi ha altres barris temàtics (com el Den Den Town d'Osaka). Així que allà on aneu, investigueu una mica... I evidentment, compartiu amb nosaltres els llocs guais!! I si ja hi heu anat... què ens recomaneu visitar que no s'hagi dit aquí?
Ereza l’ha editat per darrera vegada el dia: 23 des. 2022, 20:16, en total s’ha editat 1 vegada.
Imatge
«Si hi ha maldat en aquest món, és sens dubte al cor de la humanitat.»
Avatar de l’usuari
UkiHana
Administradora
Administradora
Burxaratti
Entrades: 2827
Membre des de: 17 juny 2015, 11:54
0
1
Pronom: Femení
Gràcies donades: 491 cops
Gràcies rebudes: 1503 cops

Oleeeeeeeeeeee!! Joer moltes gràcies @Ereza!! No ho sabia això de les rental boxes i quan hi vaig anar ni tan sols em vaig fixar!! Que fooooooort!! En fi, segur que aquest post interessa na @Giggles i en @Shancks, que quan tornin ens podran contar què tal l'experiència i on van comprar més!!

Jo per part meva vaig anar a Akibahara, a Tokyo i a Den Den Town, a Osaka i us contaré les meves experiències personals i consells i algunes fotos de merda que vaig fer amb el mòbil xDD

Akihabara


He de dir que no hi vaig passar gaire estona. De fet, em sap com a greu que no sé perquè ens vam agobiar i vam pirar ràpid després de visitar el Mandarake, Animate, Radio Kaikan i a tendes on tot eren màquines per agafar figuretes. Diuen que els diumenges al matí el carrer és només per a vianants i que mola molt més, que fins i tot hi ha cosplayers, però nosaltres hi vam anar un dimarts per la tarda i va ser un poc muerte. Per què: MASSA GENT.

Així que realment la meva experiència personal pel que fa a Akihabara és: aneu-hi amb calma, està PETAT de gent, molt petat, així que tranquil·litat i no us estresseu. La veritat és que trobareu molt de guiri, perquè com ha dit l'Ereza és la meca dels otakus, però comprar la veritat és que també ho vaig trobar... car.

A més d'aquestes tendes, a la planta baixa de l'Animate tenien una botiga només del Touken Ranbu.

Imatge
Sí, hi havia patatilles. No les vaig comprar, no m'inspiraven confiança xDD

Hi vaig entrar tota il·lusionada, cartera en mà, disposada a deixar-me la puta vida i... era prohibitiu. Quan vaig veure el preu de les coses "normals" vaig pensar a pillar-me un bolígraf de record i bé, valien 1000 putos iens i ho vaig deixar córrer xDDD

Ja que Akihabara vam trobar que estava petao vam anar al Mandarake de Shinjuku i la veritat és que una passada. Crec que eren dues o tres plantes, amb doujinshis, manga i un munt d'artbooks, hi vam passar una bona estona xafardejant i els dependents molt amables.

Imatge

Després a Ueno vam anar a comprar manga al Book-Off. Els Book-off (en trobareu bastants a Tokyo) són pràctics perquè, com al Mandarake, hi venen manga de segona mà. Que vols dur un regal als teus amics otakus i no et vols gastar gaire pasta? Doncs hi tenen molta varietat, la majoria per 100 iens (0,80 cèntims). Ho recomano molt!

I per acabar, vam anar a la tenda de la Shonen Jump de l'estació de Tokyo. Sí, prou bé, tenien el més modern de merxandising però els preus eren força prohibitius. Hi vaig fer fotos, era tot el que podia fer xDD

Imatge
Imatge
Imatge
Massa cute per la vida... I massa car també


A la mateixa estació, caminant dos minuts hi havia un Pokemon Center. Si us agraden els Pokimon, us la recomano. Els preus no eren tan exagerats, de fet, em vaig comprar un peluix d'un Pikachu i uns calcetins per ma mare (que no ha apreciat mai prou). De fet, les tendes més interessants per a mi eren aquestes, però tenien moltes altres tendes temàtiques com la de Hello Kitty, Rilakkuma, Ghibli o d'altres mascotes (crec que Snoopy fins i tot).

Per cert, el ramen de l'estació era bastant bo! xDD


Altre racó friki per visitar a prop d'Akihabara és el temple de Kanda. Per la proximitat, s'ha convertit en el temple dels otakus i la gent hi va a demanar pels seus personatges i tal. El més curiós és veure-hi ema (les tauletes dels desitjos) amb dibuixos d'anime!! Quan hi vaig anar (2016) tots els dibuixos eren del Love Live, però vaig veure fa res un vídeo i sembla que ja no n'hi ha tants... Ara, el temple en si és xulo i si heu vist Love Live us agradarà anar-hi perquè part de la història passa en aquest temple!!


Den Den Town


Vam passar-hi també mig dia (el matí vam veure el castell d'Osaka i el Tsutenkaku i després a fer frikades, com no). Dir que, pel que veig ara als mapes, no vam veure-ho tot, però la majoria de coses sí. Però us demanareu, peaso de friki, per què vas anar a Osaka a comprar frikades? Doncs Osaka té fama de tenir els preus més baixos i vam voler-ho aprofitar!!

Imatge

He de dir que en vaig sortir encantada, perquè a més tot està molt a prop. Surts d'una tenda i al costat n'hi ha una altra... molt xulo! I els preus bastant normalets, es podia comprar! De fet, vaig comprar moltes coses! Primer de tot vam anar al Book-Off i vam comprar manga, després cap a l'Animate i les tendes del costat! No sé quantes hores hi vam passar, però vaig comprar molts clauerets i polladetes!

Imatge
N'hi havia com a milers de màquines d'aquestes, tinc un munt de fotos per si vos interessa!

Ara, hi havia coses que em seguien semblant cares! Per exemple, els peluixos estaven molt inflats de preu i els cosplays eren molt, molt cars!! Evidentment no eren d'Aliexpress i es veien de qualitat, però molt cars! Hi va haver un moment que el Minato i jo ens vam separar perquè ell volia comprar unes Magic i jo em vaig anar a l'aventura soleta. Què podia sortir malament? Vaig entrar a una tenda de doujinshis, vaig demanar si en tenien de Bleach i la tia ho va flipar xD Després em vaig ficar dins una tenda de hentai, molt ricament. I res, en vaig sortir fent la millor cara i apa, cap a altra cosa. I dos tios amb aspecte de molt verges em van regalar un caramel de fresa.

Després vam anar al Mandarake, que no sé per què no està a Den Den Town, sinó un poc més allunyat i hi vam arribar a prop de l'hora de tancar, però ningú no ens va dir res. Hi vam entrar i dir que el que tenien era espectacular! Un munt de vitrines amb figuretes, un munt de manga i el que em va comprar definitivament: un munt d'artbooks!! En tenien A SACO!

Imatge
Sóc una pèssima fotògrafa, em sap greu xD

I ara, per acabar aquest post, us contaré una anècdota. Al Mandarake veureu que tot el que tenen esta envasades, vaja, que no ho pots fullejar. I hi havia a saco d'artbooks i clar, jo volia el que tingués les il·lustracions més boniques, així que vaig anar a la pava d'allà amb tres artbooks i li vaig dir que els volia veure per dins. I no em va entendre xDDD

Com que no ens enteníem va reclutar el seu exèrcit d'amigues de la tenda per lluitar contra la malvada gaijin que venia a molestar a l'hora de tancar i res, que fan falta tres japoneses per entendre'm. Al final ho van pillar! Es veu que per fer-me entendre era tan fàcil com dir "check", que vol dir que vols que t'obrin el paquet i així el vols mirar per dintre. Així que ja sabeu, al mandarake "checku, checku" És la paraula clau, feu-me cas.

Ara, la dona del Mandarake, que m'odiava amb tota la seva ànima, em va obrir els tres artbooks i després de mirar-los ràpidament sota un munt de pressió, en vaig triar un. I la tia es va enfadar perquè només en vaig triar un i me n'havia obert tres xDDD

En fi, experiències a part, recomano molt anar a Den Den Town si us bé de pas: bons preus, tot està a prop, no està gens petat, pots entrar i sortir de les tendes sense que ningú et vengui res amb veu de pito irritant... recomanable 100%

I recordeu: CHECKU!
Avatar de l’usuari
Minatoni
Administrador
Administrador
Tadaima!
Entrades: 2571
Membre des de: 17 juny 2015, 12:01
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 2210 cops
Gràcies rebudes: 991 cops

Vaja, pensava que tenia més fotos...

A Den Den Town vaig comprar unes quantes cartes de Magic, per això de tenir-ne en japonès (terres bàsiques).

Vaig trobar que estava relativament bé, hi havia moltes botiguetes i l'animate és bastant gros.

Llavors anàrem a la botiga Jump de l'estació de Tokyo, i vam trobar que era tot carísssssim. També hi havia un Pokémon center amb tonterietes.

I per acabar vam anar a Akihabara, on crec que ens vam perdre un poc i no vam veure tot el que havíem de veure. Estava pe-tat.

Vam anar al radio kaikan (Steins;Gate), mandarake, animate i alguna coseta més.

Imatge
Akihabara de nit

Imatge
Radio kaikan

Imatge
Temple de Kanda, amb ema de Love Live
Imatge
Text amagat.
Imatge
Respon