Com dignificar un ramen instantani

Respon
Avatar de l’usuari
Loraninja
Porco Rosso
Porco Rosso
Lluna Plena
Entrades: 268
Membre des de: 09 feb. 2019, 00:54
0
1
Pronom: Altres
Gràcies donades: 217 cops
Gràcies rebudes: 217 cops

Dignificar un ramen instantani


Imatge

Molts cops ens hem trobat de nit, més enllà de les 21h, amb tots els supermercats tancats, la nevera buida, i una gana atroç. Hem obert l'armari i a les palpentes hem trobat un paquet de ramen instantani que devia fer un any que estava per allà perdut a la foscor. Eureka! Però només n'hi ha un. "I ara què faré? Un ramen sol és molt trist. Em moriré de gana!" No et preocupis, que et porto solucions (la majoria suficientment fàcils i ràpides com perquè uns inútils i vagos com tu i com jo les poguem fer sense cremar la cuina) per millorar els teus fideus cutres de paquet i que sembli que estàs sopant en un restaurant gourmet! (Ni de puta conya però d'alguna manera he de vendre el post aquest)

Imatge

El meu estimat ramen tailandès, fa una pudor de granja de pollastres que ofèn fins i tot als més carnívors. Però, sorpresa! És vegà! (Sí sí, ho juro. És tan artificial que no té ni una mica de producte animal. Igual que les patates ondulades Ruffles amb gust de pernil. Els productes que són tan dolents que accidentalment són vegans em dónen la vida) D'aquests paquets de ramen en tinc sempre cinc o sis al fons de l'armari. Els compro al Gros Mercat i em deuen costar 1,16 euros per un sol paquet de cinc paquets, o sigui una vergonya de preu, ja us podeu imaginar quin gust tenen.


1. Bolets


De les meves solucions preferides. A casa sempre tinc bolets, ja sigui de pot / en conserva, o congelats. Fregir bolets amb all i julivert i servir-los amb el ramen, ja sigui en un recipient per separat o a dins del ramen, és una idea brillant.
Si no tens ni all ni julivert (o no et ve de gust sortir al balcó a salvar la planta enmig d'una tempesta hivernal, ni vols dedicar les pròximes tres hores a picar un all i que et quedin les mans amb una pestilència nefasta) sempre pots substituir-los per all en pols i julivert de pot, d'aquells que venen a qualsevol supermercat amb les espècies (i al Mercadona també venen all congelat i julivert fresc que sempre congelo i va que xuta).

Bolets que puguin lligar:
- Barreja de bolets congelats. (450 grams per uns 1,57€, a 3,50€/kg, per un paquet congelat) Del Mercadona mateix (tot i que els meus preferits són de l'Esclat), treus la bossa del congelador, aboques a la paella, guardes els que t'han sobrat, i els fas fins que estiguin tous (els puguis partir amb l'estri de fusta que facis servir per remenar). És l'opció menys bona però més barata i accessible.
- Xampinyons frescos. (300 grams per uns 1,50€, a 5€/kg, per una safata fresca) Tallats petitets, crec que són més bons si els barreges directament amb el ramen.
- Shiitake. (200 grams per uns 2,30€, a 13€/kg, per una safata fresca. O 170 grams per uns 1,49€, a 8,76€/kg, per un pot de conserva de la marca Deluxe que venen al Lidl) La millor opció clarament. Jo sóc fan dels pots del lidl, els shitakes són petitons i boníssims, i al estar en un pot de vidre no es faràn malbé ipso facto ni requereixen electricitat per mantenir-los al congelador. Això sí, perfavor, escorreu-los i renteu-los abans de fer-los servir.

Imatge


2. Ous


Els ous són ben bons i solucionen bastant la situació. Sobretot a mi m'agraden perquè suavitzen molt el plat. Si per exemple els bolets t'han quedat massa salats, o t'ha caigut el pot de salsa de soja a dins del ramen, hi fots ous a sac i queda més suau i més bo. L'ou al ramen és la solució definitiva, si menges un ramen instantani però com a mínim té mig ou dur, ja sembla que siguis ric.

- Ous durs. La opció a la que sempre opto. Pilles un parell o tres d'ous, els poses a bullir durant 7-10 minuts, després els poses en aigua freda (o no), els peles (com puguis, jo sempre faig una destrossa), els parteixes per la meitat (o en fas una escabetxina com jo), i els pots posar directament al ramen, o en un recipient per separat amb una mica de salsa de soja. En teoria els ous durs del ramen no haurien de ser del tot durs, però jo això de bullir ous no ho duc gaire bé. Si algú en sap, que em comparteixi el coneixement, perfavor.

- Ou desfet (?). Si el ramen és molt fort (perquè hi has posat poca aigua o t'hi ha caigut l'ampolla de salsa de soja), o simplement perquè t'agrada posarhi ou, mentre bulls el ramen hi pots posar un ou cru (cascant la closca eh, que ens coneixem). El pots posar tal qual i barrejar a poc a poc amb bastonets perquè quedi blanc i taronja com si fos ou fregit i tot barrejat amb el ramen. O també pots batre l'ou abans de posar-lo a l'olla, perquè quedi més uniforme.


3. Cibulet


Yas! L'amor de la meva vida. L'he descobert recentment i el foto a tot arreu (barrejat amb philadelphia o similars, amb pasta fresca farcida, al ramen, amb gyozes...). El venen a les neveres del Mercadona o Carrefour, en paquets petitets de 25 grams a 1,15€. Crec que n'hi diuen "Cebollino" i sol estar al costat de la menta, l'eneldo, la menta, el cilantro, l'albahaca, etc. Sembla molt car per la poca quantitat, però amb 25 grams a la setmana aneu que xuteu, que no és pas una verdura principal, és més com una espècia. Si no, crec que es pot congelar si el talleu petit, tot i que a mi mai m'ha calgut. (Ni confirmo ni desmenteixo que quan barrejo philadelphia i cibulet, és possible que ho faci a una proporció absurda de 50/50... :xiular: cadascú té les seves adiccions, ok?)

El cibulet lliga molt bé per posar-lo al ramen tal qual. El talles més o menys petit (al gust) i en poses una mica mentre el ramen bull. El pots posar cru també, però només si t'agrada, ja que té un gust fortet de ceba.

El cibulet cru amb salsa de soja és ideal perquè els dos elements es contrarresten (la fortor de ceba del cibulet i el salat de la salsa de soja), i és un condiment perfecte si acompanyes el ramen amb unes gyozes.

Imatge


4. Salsa de soja


Si el brou del ramen és extremadament dolent o no té gust ni substància, sempre hi pots afegir una mica de salsa de soja. Jo sempre ho he fet a posteriori, no sé si seria bona idea posar-ne mentre bull. Però no us passeu perquè ja sabeu que la salsa de soja és salada as fuck, mira que jo en compro una al Carrefour que en teoria té un 45% menys de sal i igualment és fortíssima. Si us passeu de salsa de soja l'haureu de contrarrestar amb ou (o haureu de plorar, què voleu que us digui).

La salsa de soja també lliga molt bé com a amaniment d'ous (si els poses per separat) i gyozes. Amb els bolets no m'agrada gaire, però sempre ho podeu provar.


5. Pollastre o vedella


La veritat és que les vegades que hi he afegit pollastre al meu super ramen de preu excelent no m'ha acabat d'agradar (també pot ser que era pollastre bullit en brou que tenia molt mala pinta i textura pitjor), però sé que si teniu seny i feu les coses bé, us pot quedar millor.

Quan era jove m'encantava fregir una hamburguesa de vedella i deixar-la vermelleta per dins, tallar-la a trossos llargs de dos dits, i menjar-me-la amb el meu ramen de gust de vedella. Mmm, delicatessen!


6. Llavors de sèsam


Directament al ramen. Us confesso que avui he intentat posar-li sèsam al ramen però he vist que al pot hi deia "Ajonjolí". I he entrat en pànic en plan "Ajonjolí, ezo khé é, moriré? Fora fora que encara sóc massa jove, encara serà anís o alguna marranada així i l'estaré liant". I ara he buscat per internet i resulta que ajonjolí és sèsam. Que em donin un premi al pànic fàcil.


7. Gyozes d'acompanyament


Si casualment en teniu (o n'heu comprat a consciència) les podeu fer. Al Bon Àrea en solen vendre una safateta de 6 gyozes de carn a uns 2,15€, i són boníssimes. Si no, al Lidl vaig trobar unes gyozes petitones congelades de verdures amb tofu (però picants com un dimoni, la meva plorera mentre en menjava era milenària) bastant barates.

Encara que la safata digui nosequè del microones, jo sempre les faig igual. Les poso en una paella calenta amb una mica d'aigua, i les tapo. Quan ja s'ha evaporat l'aigua, destapo, hi poso una mica d'oli, i les torro una miqueta. Tothom diu que s'ha de fer al revés, però a mi aquest mètode és l'únic que m'ha funcionat mai. A vegades també les fregeixo amb cibulet (però el poso al final). Les serveixo en un plat (o una safata blanca llarga de pijo que tinc) amb salsa de soja per damunt (o per separat) i cibulet cru.

Imatge


8. Verdura d'acompanyament per les gyozes d'acompanyament


Sí, de debò. Acompanyament acompanyat acompanyant. Quan hi ha gana tot pot acompanyar a tot i es poden multiplicar els plats tant com calgui. (Es nota que em quedo sense idees, no?)

Sóc fan de la bossa de verdures tallades Sopa Juliana del Mercadona, que vénen 400 grams a 1,25€, a uns 3€/kg. Pots fer un munt de receptes (com sopa juliana, salsa d'heura amb verdures al curri) o fregides tal qual com acompanyament (per gyozes, salmó...). Bàsicament consisteix en fotre un terç o la meitat del paquet a la paella amb oli calent i fregir-les a foc fort i barrejant constantment durant una bona estona. Queden molt bones torradetes. Si teniu ganes de tallar, ho podeu millorar tallant una ceba a juliana fineta i barrejar-ho tot. Amb les gyozes queda molt bé la verdura al curri, així que hi podeu posar espècies (curri, i si us agrada, també cúrcuma i comino).



Bé joves, jo ja no tinc més idees, però segur que valtros teniu un cervell enorme i molta experiència per compartir. I si no, podeu penjar fotos dels vostres invents! M'agradaria veure quins artistes culinaris sou.


(Ara que m'hi fixo, per les fotos gairebé sembla que tingui set-cents mantels diferents XD No visc al museu dels mantels ni a la casa de les taules, potser aquests són tots els mantels que hi han a casa i ha coincidit que no s'han repetit a les fotos)
Respon