Club de Lectura Tadaima.cat

Regles del fòrum
Aquí parlem dels esdeveniments que ens interessen, a més d'organitzar-ne nosaltres a Tadaima.cat.

Esdeveniments recurrents:
Esdeveniments de Tadaima.cat:
Cerca per song:
Avatar de l’usuari
UkiHana
Administradora
Administradora
Burxaratti
Entrades: 2827
Membre des de: 17 juny 2015, 11:54
0
1
Pronom: Femení
Gràcies donades: 491 cops
Gràcies rebudes: 1503 cops

Imatge Imatge


Bon Sant Jordi a tothom!

Enguany com ja sabeu no podem anar a passejar entre roses i comprar-nos un manga que feia temps que teníem ganes de tenir, però en podem llegir molts en línia!! Així que aquest Sant Jordi, us presentem el Club de Lectura de Tadaima.cat!

Imatge

Club de Lectura de Tadaima.cat




Què és?

El club de lectura de Tadaima.cat és una activitat en la qual cada usuari llegeix individualment un manga proposat pels moderadors de l’activitat i el comenta dins els terminis establerts.



Com hi participo?

No cal inscriure’s. Pots proposar manga i quan surti el llistat definitiu dels que es llegiran, si algun t’interessa, simplement l’has d’anar llegint i comentant la teva opinió al fil pertinent. Si hi has participat, et donarem una medalla en acabar l'any.



Puc proposar un manga per al Club?

Evidentment! Per fer-ho has de fer la teva proposta contestant aquest post i omplint aquest qüestionari:
-Nom del manga:
-Acabat o publicant-se?:
-Gènere:
-Nombre de capítols:
-Argument:
-Per què el recomanes?:
El termini per fer les primeres propostes serà fins diumenge dia 26 d’abril a les 23.59 h.



Com funciona?
  • Els responsables de l'activitat (@Nafi i @Grimmy) triaran una o dues de les obres proposades pels usuaris. En valoraran l’argument, que pugui agradar al màxim de gent possible, que siguin de demografies diferents i que siguin curtes.
  • Els responsables donaran un termini diferent per a cada manga, que dependrà de la seva durada. Perquè ho entengueu: no es donarà el mateix temps per llegir un manga de dos toms que per un de deu.
  • Les obres proposades seran de gèneres diferents (shojo, shonen, seinen, josei…), és a dir, que els dos o tres proposats no seran de la mateixa temàtica.
  • Es procurarà, en la mesura del possible, que n’hi hagi de llargs i curts, d’acabats o que encara estan en publicació.
  • Quan acabem de llegir un manga, es triarà un de nou al post del Club de Lectura.
  • Cada manga es comentarà en un tema específic creat per comentar-lo.
  • Si el manga proposat encara està en publicació, es donarà un termini per llegir fins al darrer capítol publicat. Després se seguirà comentant setmana a setmana qui ho vulgui, però el Club de lectura d’aquell manga s’acabarà una vegada posats al dia i passat el termini establert.
  • Podeu comentar el que llegiu tantes vegades com vulgueu. Abans d’escriure el vostre comentari, poseu a dalt en negreta fins a quin capítol comenteu, per evitar fer spoilers als altres.
  • En acabar l'any, donarem una medalla a tots els usuaris que hagin fet aproximadament una contribució mensual.
Esperem que hi vulgueu participar! ;)
Avatar de l’usuari
Ereza
Calcifer
Calcifer
この世に悪があるとすれば、それは人の心だ
Entrades: 844
Membre des de: 06 juny 2016, 21:59
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 638 cops
Gràcies rebudes: 543 cops

Em sembla una bona idea! Jo no sóc gaire de manga, però si hi ha coses curtetes, potser m'hi animaré!

En proposo un dels pocs que he llegit darrerament i que em va agradar força:

-Nom del manga: Els déus menteixen (Kami-sama ga Uso wo Tsuku)
-Acabat o publicant-se?: Acabat
-Gènere: Seinen, Drama, Romanç, Coses de la vida, Tragèdia
-Nombre de capítols: 1 volum, 5 capítols
-Argument: La història gira al voltant d'en Natsuru, un noi d'11 anys. És estiu, i després d'haver donat carabasses a una noia de classe, la resta de noies l'ignoren. Però tot això canvia just abans de les vacances d'estiu, quan la Suzumura, la noia més alta de la classe, hi parla. Més endavant, en Natsuru es tornarà a trobar la Suzumura fora de classe, i descobrirà que amaga un secret esfereïdor.
-Per què el recomanes?: Doncs tota una combinació de factors: el dibuix és preciós, la història té girs que em van sorprendre, és curtet, i a més, està en català a MangaDex. M'agrada força l'estil d'aquesta autora. La part dolenta és que segur que més d'un ja el deveu haver llegit.
Imatge
«Si hi ha maldat en aquest món, és sens dubte al cor de la humanitat.»
Avatar de l’usuari
Shancks
Moderador
Moderador
Yonkou
Entrades: 1883
Membre des de: 19 oct. 2015, 12:05
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 372 cops
Gràcies rebudes: 507 cops

Doncs amb el vostre permis jo proposare un parell. El primer es llarg pero no hi ha presa, es pot anar llegint mica en mica durant l'any en paral·lel a la resta.
*Argument:
Text amagat.
Dins un edifici abandonat a Corea del Sud es troba un taüt blanc, del qual sorgeix Cadis Etrama Di Raizel "Rai", un home inimaginablement bell, digne i noble. Despertant-se en aquest temps desconegut, Rai ha de buscar algú en qui pugui confiar, el seu fidel company, Frankenstein. Per començar, Rai intenta confondre's en la societat humana transformant la seva vestimenta antiga en el uniforme de la propera escola secundària Ye Ran. Segons resulta, el director de l'escola és el seu servent Frankenstein.

Després d’haver-se caigut durant els darrers 820 anys, Rai necessita l’ajuda de Frankenstein per adaptar-se a l’edat actual, per la qual cosa Frankenstein l’inscriu a ell com a nou estudiant per ajudar-lo a comprendre la societat moderna i viure una vida normal. Els plans de Frankenstein, tanmateix, aviat no es molestaran només pels problemes derivats de la societat moderna, sinó també pels conflictes no resolts d’ell i del seu preocupat passat del mestre. Deixant-ne cap altre remei, Rai ha de recórrer a utilitzar el seu misteriós poder per protegir els que té estimats.

*Per què el recomanes?: Perque quan el vaig llegir em va agradar moltisim i esta dintre del meu top recomendats. El protagonista, Cadis Etrama Di Raizel, es genial i simplement el putu amo i punt.

-------

I ara un de curtet.
*Argument:
Text amagat.
Quan una misteriosa explosió va matar tota una classe plena d'alumnes de secundària, les ànimes de tots els estudiants de la classe van ser transportades a un món de fantasia i reencarnades. Si bé alguns estudiants es reencarnaven com a prínceps o prodigis, d'altres no eren tan beneits.

La nostra heroïna, que era la més baixa de la classe, va descobrir que es reencarnava com a aranya !? Ara, al final de la cadena alimentària, s’ha d’adaptar a la situació actual amb força de voluntat per viure. Enclavat en un perillós laberint ple de monstres, es menja o es menja!

Aquesta és la història d'una aranya fent tot el que pugui per sobreviure.

*Per què el recomanes?: Crec que pot agradar a tothom i es força entretingut. Si us agrada, ECC Ediciones el te llicenciat.
Imatge
manolini
Calcifer
Calcifer
YELLOW TEAM!
Entrades: 889
Membre des de: 16 juny 2017, 22:01
0
1
Pronom: Altres
Gràcies donades: 559 cops
Gràcies rebudes: 521 cops

Imatge

-Nom del manga: Boku Wa Mari No Naka - Oshimi Shuzo (Bé, és podrien llegir tots.)
-Acabat o publicant-se?: Acabat
-Gènere: Mystery, Drama, Romance, Supernatural, Psychological, Seinen, Gender Bender
-Nombre de capítols: 80
-Argument: The manga follows an "angel-like" beautiful high school girl with a certain secret she has been hiding from everyone, and an idle hikikomori (one who abnormally avoids social contact) young man; the highlight of his day is seeing Mari at the convenience store. The story begins as Mari wakes up in her room, but something feel amiss about the room and even her own body.
-Per què el recomanes?: Perque tot el que fa l'oshimi engainxa i la manera perturbada , retorçada i a vegades massa realista que te d'explicar i mostrar la psique dels personatjes i les interaccions es sublim. Anava a recomenar el de la mare, el nou que a licenciat Milky Way, pero avui mhe posat a llegir aquest i també és guay. Aquest manga va de que els dos protagonistes intercanvien el cos, i com també es la ''trama'' de your name i casi tothom d'aqui adora i idolatra your name, penso que pot agradar...
Recomanaria llegir tots els seus mangas ja que aquest senyor a anant perfeccionant el seu dibuix i es podria dir que cada manga te un estil lleugerament diferent i preciós. Aquest s'assembla molt a aku no hana per el dibuix i la mena d'historia, tot i que molt mes diferent.
manolini l’ha editat per darrera vegada el dia: 27 abr. 2020, 01:39, en total s’ha editat 1 vegada.
TWITTER: MOSCASINES
STEAM: TOMPCAT
DISCORD ID: MANOLININS
Avatar de l’usuari
Lluis_Cat
Porco Rosso
Porco Rosso
YELLOW TEAM!
Entrades: 308
Membre des de: 07 set. 2019, 15:19
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 238 cops
Gràcies rebudes: 209 cops

-Nom del manga: Can't See Can't Hear But Love (https://myanimelist.net/manga/35171/Can ... r_But_Love)
-Acabat o publicant-se?: Acabat
-Gènere: Comèdia, Drama, Romàntic, Coses de la vida, Seinen
-Nombre de capítols: 83
-Argument: En Min Geun Soo, un dibuixant de manhwa, viu amb sa mare que necessita que la cuidin perquè pateix una manera de discapacitat intel·lectual i no pot fer ni les activitats més bàsiques com anar al lavabo o rentar-se les dents. En Min Geun Soo dibuixa nit i dia per mantenir-se i de tant esforçar els ulls se'ls acaba fent malbé. Per tot això, un dia perd la vista. Sembla que li espera un futur negre a aquest dibuixant de manhwa.
-Per què el recomanes?
Perquè és una història molt bonica que et fon el cor i la parella que fan els protagonistes és preciosa. La història també té força drama, però això ja ho anireu veient.
Imatge
Shancks ha escrit: 23 abr. 2020, 13:02 Doncs amb el vostre permis jo proposare un parell. El primer es llarg pero no hi ha presa, es pot anar llegint mica en mica durant l'any en paral·lel a la resta.
*Argument:
Text amagat.
Dins un edifici abandonat a Corea del Sud es troba un taüt blanc, del qual sorgeix Cadis Etrama Di Raizel "Rai", un home inimaginablement bell, digne i noble. Despertant-se en aquest temps desconegut, Rai ha de buscar algú en qui pugui confiar, el seu fidel company, Frankenstein. Per començar, Rai intenta confondre's en la societat humana transformant la seva vestimenta antiga en el uniforme de la propera escola secundària Ye Ran. Segons resulta, el director de l'escola és el seu servent Frankenstein.

Després d’haver-se caigut durant els darrers 820 anys, Rai necessita l’ajuda de Frankenstein per adaptar-se a l’edat actual, per la qual cosa Frankenstein l’inscriu a ell com a nou estudiant per ajudar-lo a comprendre la societat moderna i viure una vida normal. Els plans de Frankenstein, tanmateix, aviat no es molestaran només pels problemes derivats de la societat moderna, sinó també pels conflictes no resolts d’ell i del seu preocupat passat del mestre. Deixant-ne cap altre remei, Rai ha de recórrer a utilitzar el seu misteriós poder per protegir els que té estimats.

*Per què el recomanes?: Perque quan el vaig llegir em va agradar moltisim i esta dintre del meu top recomendats. El protagonista, Cadis Etrama Di Raizel, es genial i simplement el putu amo i punt.

-------

I ara un de curtet.
*Argument:
Text amagat.
Quan una misteriosa explosió va matar tota una classe plena d'alumnes de secundària, les ànimes de tots els estudiants de la classe van ser transportades a un món de fantasia i reencarnades. Si bé alguns estudiants es reencarnaven com a prínceps o prodigis, d'altres no eren tan beneits.

La nostra heroïna, que era la més baixa de la classe, va descobrir que es reencarnava com a aranya !? Ara, al final de la cadena alimentària, s’ha d’adaptar a la situació actual amb força de voluntat per viure. Enclavat en un perillós laberint ple de monstres, es menja o es menja!

Aquesta és la història d'una aranya fent tot el que pugui per sobreviure.

*Per què el recomanes?: Crec que pot agradar a tothom i es força entretingut. Si us agrada, ECC Ediciones el te llicenciat.
Aprofito per dir que jo també recomano el de l'aranya, és top!

Molt més enllà del temps, a la ciutat dels vents suaus vull que m'hi portis.

Avatar de l’usuari
UkiHana
Administradora
Administradora
Burxaratti
Entrades: 2827
Membre des de: 17 juny 2015, 11:54
0
1
Pronom: Femení
Gràcies donades: 491 cops
Gràcies rebudes: 1503 cops

Imatge

-Nom del manga: Hirunaka No Ryuusei (Daytime Shooting Star)
-Acabat o publicant-se?: Acabat
-Gènere: Shojo, comèdia, slice of life, escolar
-Nombre de capítols: 78
-Argument: Suzume Yosano's parents move to Bangladesh when her father's job gets transferred there, while Suzume herself moves to Tokyo to live with her uncle, Yukichi. On her way to her uncle's house, a strange man helps her when she gets lost, and on her first day of school, she learns that he is her homeroom teacher, Satsuki Shishio.
-Per què el recomanes?: Perquè quan el van llicenciar tothom deia que era un dels millors shojos de la història i bla bla bla i sempre he tengut l'espineta clavada de llegir-lo.


Imatge


-Nom del manga: Yagiza no Yuujin (Llicenciat com a Mi amigo Capricornio per Milky Way)
-Acabat o publicant-se?: Acabat
-Gènere: Drama escolar
-Nombre de capítols: 1 tom
-Argument: Una noche, Yûya Matsuda se topa con su compañero de curso Naoto Wakatsuki llevando un bate ensangrentado en la mano. Wakatsuki agobiado por el horrible acoso escolar al que fue sometido, decidió terminar con la vida su acosador. El sentimiento de culpabilidad se apodera de Yûya, quien hasta ahora, no había hecho nada para evitar ese acoso a pesar de haber sido testigo por lo que decide huir con él.
-Per què el recomanes?: Cercant mangas curts el vaig trobar i em va cridar l'atenció un manga sobre el bulling, a més dura un sol tom, podria ser una cosa diferent per llegir, diferent i ràpida.
Avatar de l’usuari
Minatoni
Administrador
Administrador
Tadaima!
Entrades: 2571
Membre des de: 17 juny 2015, 12:01
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 2210 cops
Gràcies rebudes: 991 cops

Imatge


-Nom del manga: Yakusoku no Neverland (The Promised Neverland)
-Acabat o publicant-se?: publicant-se, però no li deu quedar gaire
-Gènere: Misteri, Por, Ciència-Ficció, Shonen
-Nombre de capítols: 175
-Argument: A Grace Field, la vida no podria ser millor pels orfes! Tot i no tenir pares, en estar plegats i amb l'amable "Mama" que els cuida, formen una gran i feliç família. Tots els nens són atesos, i en arribar els 12 anys, tots són adoptats. El seu dia a dia és en torn a tests rigorosos, però llavors se'ls permet jugar al jardí.
Només hi ha una regla que han d'obeir: no sortir de l'orfenat. Però un dia, dos orfes brillants, n'Emma i en Norman, fan una ullada més enllà del portal i descobreixen l'horrorós secret darrere la seva pròpia existència. Fent servir les seves ments brillants, els nens han de treballar plegats per intentar canviar el seu destí predeterminat.
-Per què el recomanes?: La veritat és que és molt bo i està molt de moda. Ja vam començar a llegir-lo fa uns anys, però crec que hem perdut força. Per això, crec que seria interessant rescatar el fil que vam obrir i ressuscitar-lo amb nous lectors i noves opinions. Tot i seguir en publicació, no li pot quedar gaire.

Imatge


-Nom del manga: Kakushigoto (My Dad's Secret Ambition)
-Acabat o publicant-se?: publicant-se, però acaba aquest estiu
-Gènere: Comèdia, Shonen, Slice-of-life
-Nombre de capítols: ~100
-Argument: Aquesta és la història d'en Goto Kakushi, un artista que dibuixa un manga un poc vulgar i ho duu d'amagat de la seva filla, na Hime. Una història pare-filla d'amor i humor.
-Per què el recomanes?: Ara hem començat l'anime i està sent bastant divertit. He vist que ha d'acabar d'aquí poc, així que pot ser divertit llegir-ho.

Imatge


-Nom del manga: Burn The Witch (One-shot)
-Acabat o publicant-se?: acabat
-Gènere: Acció, Fanasia, Màgia, Shonen
-Nombre de capítols: 1
-Argument: Bruixes, dracs i Londres invers.
-Per què el recomanes?: Ara Bleach torna a estar de moda. Aquest és el manga (one-shot) que Tite Kubo va publicar després de Bleach i està basat en el mateix univers (no és una continuació de Bleach, estrictament parlant). Aquest estiu començarà la publicació d'un manga que continuarà aquesta història, i seria interessant haver-la llegida. És més, enguany s'ha d'estrenar una pel·lícula basada en aquests mangues.
Imatge
Text amagat.
Imatge
Avatar de l’usuari
Loraninja
Porco Rosso
Porco Rosso
Lluna Plena
Entrades: 268
Membre des de: 09 feb. 2019, 00:54
0
1
Pronom: Altres
Gràcies donades: 217 cops
Gràcies rebudes: 217 cops

Vinc a publicar un bombazo, que no serà escollit perque a part d'específic és molt dur de llegir, però jo us el proposo igualment XD

Imatge


-Nom del manga: Nii-chan
-Acabat o publicant-se?: Acabat
-Gènere: Adult, Psicològic, Shota (només al principi)
-Nombre de capítols: 6
-Argument: Nii-chan is about a story between a young boy in grade school who often goes to this 'Nii-chan''s place to play video games after school, however the 'Nii-chan' has ulterior motives and asks for sexual favours... Will the boy give in to 'Nii-chan''s persuasion or will he put a stop to it before it all goes wrong...?
-Per què el recomanes?: Tot i ser una obra bastant complicada de llegir (sobretot per la temàtica shota, que ojo, molt important, NO es tracta de broma ni amb comèdia sinó amb tota la serietat que requereix), representa molt bé, bàsicament, tot el que no s'ha de fer en un cas d'assetjament sexual a un menor, les percepcions de l'agressor, el seu origen, les percepcions de la víctima menor, i les accions de la gent del seu voltant.

Imatge



I com que sé que m'he flipat de llesta amb aquesta anterior proposta perque és molt poc per tots els públics, us en porto una de més maca.

Imatge

-Nom del manga: La Capacitat Tèrmica Específica de l'Amor
-Acabat o publicant-se?: Acabat
-Gènere: Drama, Tragèdia, Shonen-Ai
-Nombre de capítols: 1, One Shot
-Argument: Una noia va d'excursió a la costa, i es troba amb un noi misteriós, que li explica una dramàtica història entre un ocell i un tauró. Finalment, la noia decideix ajudar-lo a complir el seu últim desig.
-Per què el recomanes?: És un one-shot, manhua (còmic xinès) que vaig traduir jo (spam!). És bastant curt, i, almenys en el meu parer, molt bonic. Tot i que es classifiqui com a shonen-ai, es pot entendre com es vulgui, mai es menciona res (la veritat és que jo prefereixo llegir-la com una història d'amistat). Té uns aires d'estiu que lliguen molt bé amb la caloreta que vindrà ben aviat! (tot i que estiguem més tancats que un hikikomori)

Imatge
Avatar de l’usuari
Nafi
Moderadora
Moderadora
Akuma no Ko
Entrades: 790
Membre des de: 30 juny 2015, 21:27
0
1
Pronom: Femení
Gràcies donades: 179 cops
Gràcies rebudes: 357 cops

Després d'uns dies de deliberacions el consell de savis (@Grimmy i jo mateixa) hem triat els següents mangas per a la primera edició del Club de Lectura:

Pluto The Daytime Shooting Star Criteris per la selecció:
- Número de capítols: no voliem començar amb mangas massa llargs ni en publicació.
- Gèneres: els mangues que heu proposat eren més o menys tots dels mateixos gèneres o no complien amb el primer criteri, per això hem triat un manga que no estava entre les propostes. Creiem que pot ajudar a abarcar més els gustos de tothom.

Tindrem en compte les propostes no seleccionades per a la segona edició del Club de Lectura.

Normes

  • Cada manga es comentarà en el seu tema específic.
  • Abans d’escriure el vostre comentari, poseu a dalt en negreta quin capítol o capítols comenteu, per evitar fer spoilers als altres.
  • Cadascú pot llegir al ritme que vulgui.
  • Es limiten els capítols que es poden comentar seguint un criteri temporal. Per exemple: fins el 31 de maig es podran comentar al post del manga els capítols de l'1 al 25. Si algú no compleix amb aquests tempos i comenta capítols posteriors als permesos se l'avisarà, si no edita el post el borrarem.
  • En el post de cada manga s'especificaran les dates i els organitzadors avisarem cada cop que canviem de "període".
  • Els períodes temporals proposats inicialment podran variar segons com evolucioni la dinàmica del Club de Lectura.
Si teniu qualsevol dubte o consulta podeu exposar-la en aquest mateix post o enviant un MP al @Grimmy o a mi. Moltes gràcies a tots per participar, espero que poguem disfrutar tots junts del Club de Lectura!

A LLEGIR!


Imatge
Imatge
manolini
Calcifer
Calcifer
YELLOW TEAM!
Entrades: 889
Membre des de: 16 juny 2017, 22:01
0
1
Pronom: Altres
Gràcies donades: 559 cops
Gràcies rebudes: 521 cops

Opino q hi habia propostes guays que espero no es quedin en l'oblit per no ser elejides en la primera ronda.

A part d'això, UFFF PLUTO, BONÍSSIM. Crec que es una molt bona elecció per qui no l'hagi llegit mai, em va puto encantar moltissim i fins i tot vaig plorar amb el primer tomo!potser mel torno a llegir amb vosaltres fjfjkfkfkdkskd
TWITTER: MOSCASINES
STEAM: TOMPCAT
DISCORD ID: MANOLININS
Respon