Astronite

Regles del fòrum
Recorda que no es permet enllaçar a contingut il·legal.

Considera fer ús de l'etiqueta spoiler en comentar coses recents.
Respon
Avatar de l’usuari
Oriol
Moderador
Moderador
Entrades: 374
Membre des de: 12 març 2016, 00:23
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 168 cops
Gràcies rebudes: 223 cops

Astronite


Imatge

Fitxa tècnica



Any: 2022
Gènere: Metroidvania
Desenvolupador: Dume Games Studio
Plataforma: PC (steam), PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series i Switch
Preu: 14,99€
Disponible en català i en físic!


De què tracta?



«Missió 2205: Salvem Neplea!»

Imatge


Astronite és un metroidvania en format 1bit en el qual encarnarem un astronauta. Aquest simpàtic astronauta té la missió de salvar el seu planeta natal d'una especie invasora alienígena per així poder tornar a poblar el seu planeta, Neplea.

Per tal d'aconseguir-ho Astronite va ben equipat amb una arma, un jet-pack i un dash amb els quals podrem volar, disparar i lliscar. Al llarg de l'aventura anirem obtenint nous gadgets per així millorar les nostres habilitats. A part d'això, també podrem comprar millores a la botiga amb una moneda anomenada Shpirti, però amb compte! Si mors hauràs de tornar al lloc on has mort per recuperar les teves monedes.

Al llarg de l'aventura trobarem diferents boss que haurem de derrotar per continuar amb la història. També podrem trobar diverses zones de plataformes que s'intercalen amb els escenaris on hi trobarem acció en la qual dispararem la nostra arma a tort i dret.


Imatge


Per què el recomano?



Comencem amb el fet que el recomano, no estaria fent un post sinó! És un metroidvania com els clàssics. Això vol dir dues coses. La primera és la seva estètica i jugabilitat. Estètica 1bit que ens transporta a una època en la qual jo no havia nascut. La jugabilitat és força simple. Pots enlairar-te, saltar, lliscar, disparar i planejar. Una jugabilitat simple, però entretinguda!

Però el fet que sigui un metroidvania clàssic també vol dir una tercera cosa: la dificultat. Astronite és un joc certament complicat. No és un Dark Souls, però tampoc és un passeig. Està dissenyat per tenir una dificultat que vas assimilant a mesura que vas jugant. Personalment, no l'he trobat ridículament difícil, no obstant això si que és cert que té un punt de dificultat, sobretot per aquelles persones que no estan familiaritzades amb el gènere.

És una aventura força curta, té una durada d'estàndar de 6 hores, que es poden allargar o escurçar en funció de si necessitem més o menys intents per completar-lo. No és un joc de 10, però la música, la jugabilitat i els gràfics, així com el punt de repte, el converteixen en una bona experiència.

Ja per acabar, cal dir que el joc va ser creat per una sola persona (un català que per res del món és el meu tiet) en les seves estones lliures sense tenir experiència creant videojocs. Si voleu donar suport a un indie català definitivament li hauríeu de donar una oportunitat a Astronite!

Tràiler



Respon