3-gatsu no Lion

Regles del fòrum
Recorda que no es permet enllaçar a contingut il·legal.

Considera fer ús de l'etiqueta spoiler en comentar coses recents.

Fes ús de l'etiqueta spoiler en comentar coses que encara no hagin passat a l'anime.
Avatar de l’usuari
Atir dels Senders
Porco Rosso
Porco Rosso
Tadaima!
Entrades: 335
Membre des de: 12 set. 2018, 16:02
0
1
Gràcies donades: 299 cops
Gràcies rebudes: 303 cops

3-gatsu no Lion


Imatge

Informació general:
Tipologia: TV
Episodis: 22
Estat: Finalitzat (tardor 2016)
Estudi: Shaft
Gèneres: Drama, Joc, Seinen, Slice of Life


Rei Kiriyama, estudiant d'institut, ha assolit el greu de professional de jugador de shogi. Per aquesta raó, s'enfronta a una gran pressió. Buscant allunyar-se de la seva situació familiar, s'independitza a un apartament de Tòquio. Esdevé un noi de 17 anys que cuida de si mateix i es tanca davant els companys de classe i del centre de shogi.

Tanmateix, poc després d'arribar a la gran ciutat, Rei coneix les germanes Kawamoto –Akari, Hinata i Momo– que viuen amb el seu avi, que té una botiga tradicional de wagashi. Aquesta família tan curiosa, així com tot d'esdeveniments que tenen lloc al voltant del nostre protagonista, seran motiu per replantejar-se la seva visió.


Openings:
Text amagat.



Endings:
Text amagat.



Opinió personal:
3-gatsu no Lion és, davant de tot, un anime sobre shogi. Però sota aquest tema s'amaga una d'aquelles històries sobre el món ordinari. No és una guerra naval en un mar ple de balenes, és la vida d'una persona normal que s'esforça per trobar el seu lloc en el món. Que no s'enfronta a grans monstres, sinó a amics i familiars, i a si mateix.

Spoilers lleus:
Text amagat.
I què té de bo, d'interessant, una vida tan d'aquest món? Aquesta obra, basada en el manga homònim de Chika Umino, té la resposta.

Rei, el protagonista de la sèrie, amb tan sols 17 anys ja és jugador professional de shogi. Això genera molta atenció al seu voltant. Ell, que tan sols ha trobat en el shogi l'acceptació que no ha rebut enlloc més, és tímid i esquerp. No sé sent bé amb ell mateix i aquest malestar el fa apartar-se del món, on no li agrada el paper que ocupa. Els altres, incomprensius davant la seva actitud, senten enveja i despreci ja que creuen que algú que ha aconseguit arribar on és, s'hauria de sentir molt feliç.

El shogi és el fil conductor de tota la sèrie. És a través d'aquest que el nostre protagonista acull els obstacles i s'enfronta a si mateix. Veient com els altres s'hi enfronten, com els altres viuen i experimenten els seus propis maldecaps. I a través del shogi és també com nosaltres, els espectadors, adquirim consciència de l'evolució d'en Rei. Una evolució que pot ser lenta, però per això és tan fàcil de comprendre i apreciar; perquè resulta real.

Així com en Rei evoluciona, anem descobrint més i més dels altres personatges: les germanes, el seu professor, en Shimada (sisplau, que es mereix tot el millor del món), els seus companys de shogi, els seus rivals, la seva família... Tots els personatges, fins i tot els més secundaris, tenen el seu paper i les seves aportacions són tan humanes que fets tan senzills com converses quotidianes, tenen impacte.

I quan apareix en Shimada i anem aprenent més sobre ell... des del primer moment és un personatge que m'agrada molt. I això es reforça quan coneixem tot el seu passat de Yamagata. Suposo que més endevant ens parlaran del seu rival, aquest jove dels cabells blancs que sembla tan misteriós. Em fa pensar que deu tenir certa semblança amb en Rei.

També vull fer menció a l'animació i la música. Aquests aspectes tècnics no tenen sentit per si sols –malgrat ser maravellosos– és en el conjunt, amb el contingut propi de la història, que prenen tanta força i esdevenen narració. Hi ha una escena que representa molt bé el que vull dir: una partida de shogi cap al final de la primera meitat de la sèrie (capítol 10, si no m'equivoco) on els elements que desenvolupen la trama són el propi esdeveniment de la partida i la música; sense diàlegs, sense pensaments o altres imatges.


En resum, m'ha agradat moltíssim aquest anime i tinc moltes ganes de començar la segona temporada. El recomano molt moltíssim de debó. Encara que us faci enrere el shogi i tot el paper que té a l'anime, tot i així doneu-li una oportunitat perquè tot té el seu temps i té molt de sentit.
Imatge
No hi ha cap miracle ni cavaller amb una armadura brillant que vingui a rescatar tothom dels seus problemes.
La vida pot ser cruel, però no sense esperança.
Cal fer-hi front i seguir endevant.
Avatar de l’usuari
Atir dels Senders
Porco Rosso
Porco Rosso
Tadaima!
Entrades: 335
Membre des de: 12 set. 2018, 16:02
0
1
Gràcies donades: 299 cops
Gràcies rebudes: 303 cops

Com no podia ser d'altra manera aquests dies he estat mirant la segona temporada d'aquesta maravella i aquí vinc a fer-me pesada per veure si algú s'anima a mirar aquest anime tan fantàstic. Que si esteu llegint això i no l'heu vist no perdeu més el temps i mireu 3-gatsu!!!!!!!!!!!!!!!!!

3-gatsu no Lion (segona temporada)


Imatge

Informació general:
Tipologia: TV
Episodis: 22
Estat: Finalitzat (tardor 2017)
Estudi: Shaft
Gèneres: Drama, Joc, Seinen, Slice of Life


Openings: (són tan tan tan bonics)
Text amagat.



Endings: (el segon és !!!!!!!!!!!!!!! la veu de RUANN és màgica)
Text amagat.



Opinió personal:
Al llarg del seu segon any a l'institut, Rei Kiriyama segueix endevant tot i els maldecaps al món del shogi professional i a la seva vida personal. Envoltat de tantes personalitats al centre de shogi, el club de l'institut, el seu barri, la seva carcassa solitària es comença a esquerdar. Entre aquests personatges hi ha les tres germanes Kawamoto –Akari, Hinata i Momo– que creen un vincle d'afecte amb Rei. A través d'aquests vincles s'adona que tothom carrega el pes de les seves pròpies emocions i comença a aprendre com recolzar-se als altres alhora que els dona suport.

Spoilers:
Text amagat.
Amb el final de la primera temporada, on veiem un Rei totalment canviat en referència al començament, tenia moltes ganes de veure què passaria en aquesta segona temporada. M'ha agradat molt com en la primera es tracta més l'interior de les emocions i pensaments del protagonista i com acaba sortint d'ell mateix per interactuar amb el món i en aquesta segona temporada el nostre Rei evoluciona a través de millorar el seu vincle amb els altres. Passa de no vull ser una càrrega pels altres però deixo que m'ajudin a adonar-se de les situacions que viuen els altres i retornar-los l'amabilitat.

I pràcticament l'esdeveniment clau que l'obre a ajudar els altres, d'una manera molt més conscient que abans, és el que ens marca bona part de la temporada: la situació de la Hina a l'institut de secundària. He plorat molt amb aquest arc, potser és el que m'ha agradat més de tots perquè les germanes Kawamoto són amor pur absolut. M'agrada molt com tracten la qüestió, perquè es dóna molta importància a recolzar-se en els altres, en interessar-se per la víctima i en ser conscient de que les coses no són gens senzilles (com podem veure la situació de la Chiho fent front a tot l'impacte que ha suposat per ella i com al final de totes les xerrades amb el millor professor la Takagi no acaba de reflexionar). En altres obres d'animanga que havia vist moltes vegades el que es mostrava com a solució era que la víctima s'imposés i es fes més "forta" que els agressors i aquests paraven. Aquí tracten més les complexitats i com fins i tot pot afectar al professorat. I vaja, el professor és molt i molt bo, ara entenc quan en @cosarara deia a l'entrevista que de gran volia ser com ell (o una cosa així em sembla recordar, em vaig quedar amb això).

I pel que fa a l'entorn del shogi, en Shimada és maquíssim com sempre; hem après que en Souya té sordera ocasional i per això està tan aïllat. M'agrada la connexió que té amb en Rei i la partida que juguen. En Gotou també ens deixa un front obert només de començar la temporada amb la visita a l'hospital i aprenem més de la situació d'en Nikaido.

El que he trobat a faltar és que ens expliquessin una mica com són les hores al club de shogi amb el director i el subdirector! Tenia ganes de veure-ho. Però amb tots els moments maquíssims que hi ha, sobretot els que giren a l'entorn del barri de Sangatsu, ja m'està bé.

Perdoneu pel poti poti d'idees.

Imatge


La conclusió és: SI NO HEU MIRAT AQUEST ANIME MIREU-LO JA PERQUÈ LA MÚSICA, LES METÀFORES VISUALS TAN MAGNÍFIQUES, LA HISTÒRIA QUE ÉS MAQUÍSSIMA I ELS PERSONATGES QUE HO SÓN MOLTÍSSIM MÉS.
Imatge
No hi ha cap miracle ni cavaller amb una armadura brillant que vingui a rescatar tothom dels seus problemes.
La vida pot ser cruel, però no sense esperança.
Cal fer-hi front i seguir endevant.
Avatar de l’usuari
robguerrero
Porco Rosso
Porco Rosso
Absolute Zero-San
Entrades: 315
Membre des de: 29 jul. 2016, 23:16
0
1
Pronom: Masculí
Gràcies donades: 92 cops
Gràcies rebudes: 82 cops

Justament pel repte m'estic mirant la primera temporada, estic pel tercer capítol i estèticament m'està entrant molt bé. Argumentalment encara hem queda molt per entendre totalment la història pero l'idea de drama, shogi, horfes pinta que donarà molt de joc. Quan acabi de veure-la suposo que faré una mica de resenya.
Imatge
La vida no consiste en esperar a que pase la tormenta, si no en aprender a bailar bajo la lluvia. Touka Kirishima
Avatar de l’usuari
Nafi
Moderadora
Moderadora
Akuma no Ko
Entrades: 790
Membre des de: 30 juny 2015, 21:27
0
1
Pronom: Femení
Gràcies donades: 179 cops
Gràcies rebudes: 357 cops

Ahir vaig acabar la primera temporada de l'anime i la veritat és que estic molt dacord amb tot el que comentes @Atir dels Senders. És una història molt realista sobre un adolescent que sent que no encaixa enlloc i lo únic que el fa poder relacionar-se amb els demés és el shogi. Amb l'últim capítol de la temporada explica molt bé perquè s'aferra tant a aquest joc que durant tot l'anime dona la impressió que tampoc li acaba d'agradar.

Tots els personatges secundaris estan molt cuidats, tot i que expliquen molt lentament la història d'alguns (la germana, en Shimada, el malo maloso,...) i això em posava bastant nerviosa però també aconseguia engaxar-me. La història d'en Rei també es va desgranant molt poc a poc, al principi no acabava d'agradar-me el personatge però quan es va desvelant la seva història és impossible no sentir pena per ell i demanar que li surti algo bé perquè no es mereix tot el patiment que ha viscut.

Lo millor de l'anime per a mi ha sigut la familia Kawamoto, en especial la Momo, que em resulta adorable i no puc evitar posar-me contenta cada vegada que apareix en pantalla. Al principi se'm feia raro que es sentissin fins i tot els pensaments dels animals, però resulta mol graciós.

Imatge


Un altre personatge bastant important és la germanastra d'en Rei i trobo que és bastant complet i amb molt pocs detalls aconsegueixen fer entendre exactament perquè és com és i fa el que fa.

Text amagat.
Em resulta molt perturbant la història de la germanastra d'en Rei amb el malo maloso aquell, i al principi només pensava com la Momo que era una bruixa que només volia fer-li mal a en Rei però quan lentament explica tot el que ha viscut i com s'ha s'entit doncs es fa més difícil odiar-la. Tot i així trobo que encara falten coses per explicar de la relació d'en Rei amb la seva germanastra i espero que això s'aclari a la segona temporada.

També necessito comentar lo adorable que és el professor Hayashida, és un personatge bastant secundari però també es preocupa molt pel Rei. A més li dona un toc còmic al anime bastant necessari entre tant de drama i espero veure'l també a la segona temporada.

Imatge


Finalment espero també que a la segona temporada ens expliquin més sobre el meijin aquest que sembla en Todoroki, també trobo que s'assembla molt a en Rei (fins i tot físicament) així que suposo que com amb altres personatges ens aniran deixant anar poc a poc detalls sobre la seva vida.

Text amagat.
L'escena final de l'últim episodi en que apareix per sentar-se al costat d'en Rei en el tren crec que és una senyal de que en Todoroki aquest és un personatge que tindrà pes en la segona temporada i per fi sabrem què l'atrau tant d'ell a en Rei.

Conclusió: mireu 3-gatsu no lion, no us en penedireu, és cert que el shogi és el tema central de l'anime però al voltant d'això descobrireu històries molt maques que segur que us arribaran al kokoro.

Imatge
Imatge
Avatar de l’usuari
Giggles
Porco Rosso
Porco Rosso
Tadaima!
Entrades: 344
Membre des de: 26 nov. 2017, 00:52
0
1
Gràcies donades: 299 cops
Gràcies rebudes: 277 cops

uaaaaaaa ​no puc deixar de mirar!

Què és això? M'agrada tot! Com pot ser tan guai? Tot. Els colors, els dibuixos, la música, els personatges, la casa, els gats, les flors, la botiga...
Avatar de l’usuari
Giggles
Porco Rosso
Porco Rosso
Tadaima!
Entrades: 344
Membre des de: 26 nov. 2017, 00:52
0
1
Gràcies donades: 299 cops
Gràcies rebudes: 277 cops

Hola,

Ja han passat unes setmanes. Jo la estava mirant pel meu compte i m'agradava tant que la vaig voler compartir amb en @chimichurri i va ser un error perque ara he d'esperar a veure-la amb ell. Així que finalment al mes de març hem arribat a la segona temporada.

Continuo mirant aquest anime súper captivada. És súper preciós i mentres el miro sovint sento emocions barrejades súper dolces entre tristor i alegria. L'altra dia estava molt en shock però avui m'agradaria recomanar-vos-el.

En aquesta nova temporada a més m'està agradant que aprofundeixi en el tema del bullying.

No vull afegir res més i més endavant ja vindré a dir si he canviat de parer.

A reveure!
Nafi ha escrit: 04 maig 2019, 14:32 Lo millor de l'anime per a mi ha sigut la familia Kawamoto, en especial la Momo, que em resulta adorable i no puc evitar posar-me contenta cada vegada que apareix en pantalla. Al principi se'm feia raro que es sentissin fins i tot els pensaments dels animals, però resulta mol graciós.
Completament d'acord @Nafi
M'agraden els gats, em fan riure molt, però sense dubte el millor és la familia Kawamoto i en especial la Momo.
Nafi ha escrit: 04 maig 2019, 14:32 També necessito comentar lo adorable que és el professor Hayashida, és un personatge bastant secundari però també es preocupa molt pel Rei. A més li dona un toc còmic al anime bastant necessari entre tant de drama i espero veure'l també a la segona temporada.
Aquesta part que va escriure la @Nafi també la cito perque encaixa molt amb el que sento.
Atir dels Senders ha escrit: 12 març 2019, 20:02 La conclusió és: SI NO HEU MIRAT AQUEST ANIME MIREU-LO JA PERQUÈ LA MÚSICA, LES METÀFORES VISUALS TAN MAGNÍFIQUES, LA HISTÒRIA QUE ÉS MAQUÍSSIMA I ELS PERSONATGES QUE HO SÓN MOLTÍSSIM MÉS.[/justify]
Feu -li cas a l'@Atir dels Senders i mireu-la!
però sobretot, comenteu-la!
Avatar de l’usuari
Atir dels Senders
Porco Rosso
Porco Rosso
Tadaima!
Entrades: 335
Membre des de: 12 set. 2018, 16:02
0
1
Gràcies donades: 299 cops
Gràcies rebudes: 303 cops

Ohhhh que bé @Giggles que t'estigui agradant. Ara m'has fet venir moltes ganes de tornar-la a veure, és tan i tan i tan maca aquesta sèrie.

Ja tinc ganes de llegir la teva valoració un cop arribis al final de temporada!
Imatge
No hi ha cap miracle ni cavaller amb una armadura brillant que vingui a rescatar tothom dels seus problemes.
La vida pot ser cruel, però no sense esperança.
Cal fer-hi front i seguir endevant.
Avatar de l’usuari
Giggles
Porco Rosso
Porco Rosso
Tadaima!
Entrades: 344
Membre des de: 26 nov. 2017, 00:52
0
1
Gràcies donades: 299 cops
Gràcies rebudes: 277 cops

Hola,
mentres miro aquest anime em desfaig!!!!!
Avui he mirat el capítol 13 de la segona temporada.

no puc estar-me de venir a dir-vos que sí, la segona temporada és <3
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah
:blush: :plorar: <3
Avatar de l’usuari
Giggles
Porco Rosso
Porco Rosso
Tadaima!
Entrades: 344
Membre des de: 26 nov. 2017, 00:52
0
1
Gràcies donades: 299 cops
Gràcies rebudes: 277 cops

Hola,

Avui hem acabat de veure'l...

I m'he quedat amb moltes ganes de veure més. :plorar: Es súuuuuper bonic. A més m'ha fet riure molt.
...
Agh...quina rabia!
Avatar de l’usuari
cosarara
Moderador
Moderador
...
Entrades: 485
Membre des de: 02 gen. 2018, 00:40
0
1
Gràcies donades: 194 cops
Gràcies rebudes: 235 cops

Giggles ha escrit: 31 març 2022, 23:05 Hola,

Avui hem acabat de veure'l...

I m'he quedat amb moltes ganes de veure més. :plorar: Es súuuuuper bonic. A més m'ha fet riure molt.
...
Agh...quina rabia!
Pots continuar amb el manga!!
3-gatsu-no-lion-t1747.html#p18021

Però comparteixo el sentiment.
Respon